понедельник, 20 марта 2017 г.

Тема 2. Завдання дистанційної форми навчання

Шановні студенти!

 З 20 по 25 березня ми навчаємося за дистанційною формою. Вам необхідно виконати завдання 2 тижня навчання за темою "Динаміка фізіологічного стану організму під час виконання фізичних вправ" та надіслати на електронну адресу для перевірки 24.03.2017. Обов'язково!!!!
Електронна адреса: kroshka68@gmail.com
      Після перевірки Вам буде повідомлено про отриману оцінку.

1. Проби з затримкою дихання

Проба з затримкою дихання під час вдиху (проба Штанге). Проба виконується в положенні сидячи. Досліджуваний повинен зробити глибокий (але не максимальний) вдих і затримати дихання якомога довше (стискуючи ніс пальцями). Тривалість часу  перерви у диханні відлічують секундоміром. В момент видиху секундомір зупиняють. У здорових, але нетренованих осіб час затримки дихання коливається у межах 40-60 сек.  у чоловіків і 30-40 сек. у жінок. У спортсменів цей час збільшується до 60-120 сек. у чоловіків і до 40-95 сек. у жінок.
Проба з затримкою дихання під час видиху (проба Генчі).  Зробивши звичайний (не надмірний) видих, досліджуваний затримує дихання. Тривалість перерви у диханні відзначається секундоміром. Секундомір зупиняють в момент вдиху. Час затримки дихання у здорових нетренованих осіб коливається в межах 25-40 сек. у чоловіків і 15-30 сек. – у жінок. У спортсменів спостерігають значно вищі показники (до 50-60 сек. у чоловіків і 30-50 сек. у жінок).

Комментариев нет:

Отправить комментарий